Liesi produktai kenkia organizmui

1/1
Teksto dydis:

Rinkdamiesi maisto produktus parduotuvėje kruopščiai išnagrinėjate energetinės vertės lentelę ir perkamos prekės sudėtį. Daugelio pirkėjų dėmesį kaip mat patraukia ant pakuotės užrašas „Mažiau kalorijų“ arba „Liesas“. Mokslininkai įsitikinę, kad liesi produktai nepadeda išsaugoti dailios figūros. Priešingai, jie kartais net kenkia.

Mitas: Mažiau kalorijų turintis salotų užpilas – sveikiau jūsų organizmui

Mokslininkai tikina, kad riebalų savo sudėtyje neturintis užpilas salotoms nėra toks sveikas kaip iš pradžių galima pamanyti. Pasak mitybos specialistų, valgant daržovių salotas su padažu, kuriame yra riebalų, daržovėse esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos yra kur kas geriau įsisavinamos organizme, negu jas valgant su nekaloringu padažu.

Kaip rašoma portale dailymail.co.uk, į daržovių salotas rekomenduoja dėti alyvuogių, avokado vaisių, riešutų ar ožkos pieno sūrio. Šie produktai yra naudingi organizmui ir padeda išlaikyti gražias kūno formas.

Mitas: liesas pienas yra sveikesnis

Tyrimai rodo, kad vitaminai E, D, E ir K yra normalaus riebumo (2, 5 proc, ar 3, 5 proc.) piene. Vos 1 proc. riebumo piene šių vitaminų nėra, arba likę tik pėdsakai. Be to, nemanykite, kad 2, 5 proc. riebumo pienas yra tas pats, kas grietinėlė, joje riebalų daugiau net dešimt kartų.

Mitas: margarinas yra geriau nei sviestas

Daugelis perka margariną, nes jo skonis panašus į sviesto, o kalorijų - kur kas mažiau. Tačiau ne daug kas žino, kad margarinas yra stipriai apdorojamas ir susideda iš hidrogenizuotų riebalų, kurie gali sukelti pavojų sveikatai. Margariną sunkiai apdoroja kepenys ir virškinimo traktas. Reiktų žinoti ir tai, kad margarinas buvo sukurtas tukinti kalakutams, o ne užsitepti ant duonos reikės.

Mitas: daugiausia cukraus yra saldumynuose

Tai yra netiesa. Žmonės gauna daug cukraus ir vartodami duoną, jogurtus, įvairius padažus, dribsnius, jovainius, gazuotus gėrimus. Per didelis cukraus vartojimas skatina širdies ligas, didina insulino gamybą.

Mitas: Skaičiuojant kalorijas galima numesti nereikalingus kilogramus

Kalorijas skaičiuojame, kai norime numesti viršsvorį. Kilokalorijas reikia derinti su fiziniu aktyvumu. Kuo daugiau judame, tuo daugiau kalorijų galime suvartoti. Paprasta. Tačiau mokslininkai įsitikinę, kad yra maisto produktų, kurie yra kaloringi, tačiau nekenkia mūsų figūrai ir yra reikalingi organizmui. Pavyzdžiui, avokado vaisius arba lašiša. Juose gausiu vitaminų, omega 3 rūgščių, kurios yra naudingos širdžiai bei padeda deginti riebalus.

Man patikoNeblogaiMan nepatiko