Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

1/1
Teksto dydis:

Vasara jau čia pat, todėl vis dažniau lėksime į gamtą iškylauti. Portalo lrytas.lt skaitytojams ir toliau siūlome būdus, kaip paruošti marinatą šašlykams, kad šie būtų kuo gardesni. Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. Linkime išsirinkti tinkamiausią receptą ir nieko nelaukiant jį išbandyti. Skanaus!

Marinatas nr. 1 (tinkamiausias vištienai)

Reikės:

200 gr natūralus jogurto

3 skiltelių česnako

2 vnt. čili pipirų

20 gr šviežios kalendros

15 gr šviežių imbierų

½ šaukšto prieskoniai „Garam masala“

1 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių

1 šaukštelio maltos ciberžolės

3 šaukštų rapsų arba saulėgrąžų aliejus

Druskos

Gaminimas:

Turimą mėsą supjaustome kubeliais, kad galima būtų užmauti ant iešmo. Česnakus, čili, kalendrą, imbierą, "Garam masala", paprikų miltelius sumalame arba sutriname su trupučiu aliejaus ir sumaišome su jogurtu, įberiame ciberžolės ir sudedame vištieną. Gerai išmaišome, kad vištiena paskęstų marinate, ir paliekame nakčiai šaldytuve. Mėsą kepkite ne per aukštoje temperatūroje.

Marinatas nr. 2

Reikės:

2 šaukštų rudojo cukraus

3 šaukštų maltos paprikos

2 šaukštų druskos

1 šaukšto juodųjų pipirų

1 šaukšto svogūnų miltelių

1 šaukšto česnakų granulių

1 šaukšto salierų sėklų

½ šaukšto kajeno pipirų

Gaminimas:

Viską sutrinkite grūstuvėje, arba jei visi produktai jau malti, tiesiog sumaišykite rankomis. Įtrinkite mėsą valandą prieš kepant. Tinka jautienai, kiaulienai, paukštienai.

Marinatas nr.3

Reikės:

1 šaukšto alyvuogių aliejus

1 šaukšto svogūnų miltelių

1 šaukšto česnakų miltelių

1 šaukšto džiovintų bazilikų

1 šaukšto džiovintų čiobrelių

1 šaukšto džiovintų mairūnų

1 šaukšto džiovintų raudonėlių

1 šaukšto maltos saldžios paprikos

Druskos

1 šaukštelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

Visus produktus sumaišome be aliejaus. Mėsą įtriname aliejumi ir apibarstome žolelių mišiniu. Puikiai tinka vištienai ir kiaulienai.

Man patikoNeblogaiMan nepatiko