Gurmanų klubas

2012-03-28 16:00

Kaip atidaryti kokoso riešutą?

Iš pirmo žvilgsnio kokoso riešutas atrodo sunkiai prieinamas ir kartais visiškai nesuprantama, kaip teisingai jį praskelti. Portalas kuking.net pataria, kaip lengvai suskaldyti kokoso riešutą.

Taigi pirmiausia kokoso riešuto viršuje reikėtų pradurti tris skylutes ir išpilti iš jo pieną. Jį derėtų tinkamai išsaugoti, jei prireiktų ateityje kokiam nors receptui. Paskui vertėtų įdėti kokosą į polietileno maišelį ir padėti jį ant tvirto pagrindo - akmens ar cementinių grindų. Tada stipriai, per vidurį tvoti į jį plaktuku. Kokosas turėtų lengvai suskilti. Išėmę kokoso gabalus iš maišelio ir pridengę rankas rankšluostiniu popieriumi nuvalykite žievę daržovėms skirtu peiliu. Greičiausiai tai galėsite padaryti iš karto, kadangi dažnai kokosas būna sausas, todėl jo žievė nusilupa gana lengvai.

Po to aštriu peiliu reikėtų supjaustyti gabalais vidinę vaisiaus pusę ir nuplauti po vandeniu, kad gabalėliai būtų visiškai švarūs.

Dabar kokoso riešutas paruoštas vartojimui. Jį galima sutarkuoti įprasta vidutine tarka, tačiau tai truks daug laiko. Geriausia susmulkinti kokosą virtuvės kombaine. Šviežiai sutarkuotą kokosą galima užmerkti į vandenį - iš jo pasidarys kokoso pienas, kuris itin populiarus Taičio virtuvėje.

Iš pirmo žvilgsnio kokoso riešutas atrodo sunkiai prieinamas ir kartais visiškai nesuprantama, kaip teisingai jį praskelti. Portalas kuking.net pataria, kaip lengvai suskaldyti kokoso riešutą.

Taigi pirmiausia kokoso riešuto viršuje reikėtų pradurti tris skylutes ir išpilti iš jo pieną. Jį derėtų tinkamai išsaugoti, jei prireiktų ateityje kokiam nors receptui. Paskui vertėtų įdėti kokosą į polietileno maišelį ir padėti jį ant tvirto pagrindo - akmens ar cementinių grindų. Tada stipriai, per vidurį tvoti į jį plaktuku. Kokosas turėtų lengvai suskilti. Išėmę kokoso gabalus iš maišelio ir pridengę rankas rankšluostiniu popieriumi nuvalykite žievę daržovėms skirtu peiliu. Greičiausiai tai galėsite padaryti iš karto, kadangi dažnai kokosas būna sausas, todėl jo žievė nusilupa gana lengvai.

Po to aštriu peiliu reikėtų supjaustyti gabalais vidinę vaisiaus pusę ir nuplauti po vandeniu, kad gabalėliai būtų visiškai švarūs.

Dabar kokoso riešutas paruoštas vartojimui. Jį galima sutarkuoti įprasta vidutine tarka, tačiau tai truks daug laiko. Geriausia susmulkinti kokosą virtuvės kombaine. Šviežiai sutarkuotą kokosą galima užmerkti į vandenį - iš jo pasidarys kokoso pienas, kuris itin populiarus Taičio virtuvėje.

Gurmanų klubas

Desertas su druska?

“Tikiuosi, jūsų vynas bus toks pat geras kaip ir mano desertas“,- su šypsena, pasitikinčiai ištarė vienas geriausių šalies virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas. Jo subtiliai akiplėšiška mintis tituluočiausią šalies someljė Arminą Tarasevičių privertė kilstelti antakius. Mat prieš akimirką jis buvo baigęs pristatyti geriausio Austrijos saldžiojo vyno gamintojo Aloiso Kracherio vyną.

Gurmanų klubas

Bilo receptas: tradicinis rytietiškas saldumynas (pachlava)

Lrytas. lt skaitytojams kulinaras Bilas ir toliau siūlo pasigaminti savo taip mėgiamus ir lengvai pagaminamus patiekalus. Šį kartą skubame į virtuvę gaminti tradicinio rytietiško saldumyno - bachlavos. Sumalkite riešutus, įjuos suberkite cukrų ir cinamoną. Ištirpinkite sviestą. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis, jas iškočiokite iki plokščių blynelių. Įdėkite vieną į kepimo skardą, ant jo užpilkite trečdalį sviesto, užberkite pusę riešutų mišinio. Ant viršaus uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir pakartokite tą patį.

Gurmanų klubas

Receptas. „Tom Kha Gai” – kokosų piene virtos vištienos sriuba

Praėjusią savaitę į „Neringos” restoraną susirinkę svečiai aikčiojo vaišindamiesi Sangwan Horawet paruoštais tailandietiškais patiekalais. Gruodžio 1-osios vakarą čia buvo švenčiama Tailando nacionalinė diena ir karaliaus Bhumibolo Adulyadejo 84-asis gimtadienis. Šia proga S.Horawet pasiūlė vieną tradicinės sriubos receptą.