Kaip atidaryti kokoso riešutą?

1/1
Teksto dydis:

Iš pirmo žvilgsnio kokoso riešutas atrodo sunkiai prieinamas ir kartais visiškai nesuprantama, kaip teisingai jį praskelti. Portalas kuking.net pataria, kaip lengvai suskaldyti kokoso riešutą.

Taigi pirmiausia kokoso riešuto viršuje reikėtų pradurti tris skylutes ir išpilti iš jo pieną. Jį derėtų tinkamai išsaugoti, jei prireiktų ateityje kokiam nors receptui. Paskui vertėtų įdėti kokosą į polietileno maišelį ir padėti jį ant tvirto pagrindo - akmens ar cementinių grindų. Tada stipriai, per vidurį tvoti į jį plaktuku. Kokosas turėtų lengvai suskilti. Išėmę kokoso gabalus iš maišelio ir pridengę rankas rankšluostiniu popieriumi nuvalykite žievę daržovėms skirtu peiliu. Greičiausiai tai galėsite padaryti iš karto, kadangi dažnai kokosas būna sausas, todėl jo žievė nusilupa gana lengvai.

Po to aštriu peiliu reikėtų supjaustyti gabalais vidinę vaisiaus pusę ir nuplauti po vandeniu, kad gabalėliai būtų visiškai švarūs.

Dabar kokoso riešutas paruoštas vartojimui. Jį galima sutarkuoti įprasta vidutine tarka, tačiau tai truks daug laiko. Geriausia susmulkinti kokosą virtuvės kombaine. Šviežiai sutarkuotą kokosą galima užmerkti į vandenį - iš jo pasidarys kokoso pienas, kuris itin populiarus Taičio virtuvėje.

Man patikoNeblogaiMan nepatiko