Gurmanų klubas

2012-01-19 13:49

Beatos keksiukų receptai smaližiams

Keksiukai – sparčiai populiarėjantys ir greitai paruošiami maži skanūs pyragėliai. Tai puikus kulinarinis gaminys, kuriam pagaminti nereikia išankstinio nusiteikimo ir galybės indų virtuvėje.

Dabar keksiukus galima kepti įvairiausiais būdais. Įprastai daugelis renkasi saldžius, tačiau vis dažniau, ieškant originalesnio užkandžio, šeimininkės išbando ir sotesnių – užkandžiams tinkamų receptų su sūriu, mėsa, bulvėmis ir panašiai.

Keksiukų mėgėjai apie jų paruošimą sako – mažai darbo, greitai paruošiami, o rezultatas – visuomet puikus. Todėl dažnai pastebima, kad svarbiausia – žinoti ir mokėti tiksliai paruoši tešlos pagrindą – o tuomet jau galima improvizuoti. Užtenka turėti specialią formą. Na, dar šiek reikalingų produktų šaldytuve.

Portalas lrytas.lt pateikia kelis Beatos Nicholson receptus, kurie pasaldins šaltus žiemos vakarus ir, kaip pati Beata sako, privers apsilaižyti pirštus.

Skanaus!

Vyšnių ir migdolų keksiukai

Reikės: 2 kiaušinių 120 g sviesto 200 g miltų 150 g cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 100 g maltų migdolų 200 g grietinės/arba riebaus jogurto, arba pusę per pusę Vanilės 200-250 g vyšnių

Kaip paruošti: Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi, grietine/jogurtu, kiaušiniais, vanile. Miltus, migdolus ir kepimo miltelius keletą kartų persijokite į nemažą dubenį. Skystus produktus įpilkite į sausus, greitai pamaišykite, įmeskite vyšnias, pabarstykite viršų pjaustytais migdolais ir cukrumi (jei norite) ir kepkite 190-200 C temperatūroje apie pusvalandį.

Kadangi dalį miltų čia pakeičiame migdolais – keksiukai išeis tokie šlapoki ir minkšti. Kitaip tariant – neišpasakytai skanūs.

Pusryčių ir popiečio arbatos keksiukai

Reikės: 2 kiaušinių 60-70 g sviesto 200 g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 6 šaukštai cukraus 100 ml natūralaus jogurto arba kefyro Džiovintų vyšnių sauja Razinų sauja Migdolų drožlės 1 banano

Kaip paruošti: Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Ištirpintą sviestą supilkite į kiaušinių masę. Miltus berkite į skystą masę, sumaišykite. Įdėkite vyšnias, razinas ir susmulkintą bananą. Keksiukų formoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite tešlos beveik iki pat viršaus. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite 190 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.

Bananų ir aguonų keksiukai

Reikės: 3 nedidelių bananų (apie 300 g) 2 kiaušinių 120 g cukraus 150 ml kefyro 50 g sviesto 180 g miltų 1,5 šaukštelio kepimo miltelių 3 šaukštų aguonų

Kaip paruošti: Įjunkite orkaitę, įkaitinkite iki 190 C laipsnių.

Kiaušinius, cukrų, kefyrą ir ištirpintą sviestą sumaišykite, kad pasidarytų vientisa masė. Sugnaibykite į ją bananus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir aguonomis, supilkite į šlapią masę, greitai sumaišykite. Masę sudėkite į keksiukų kepimo skardą su popierėliais ir kepkite 190 C orkaitėje 30-40 min.

Jeigu norite, kad keksiukas blizgėtų – patepkite jį šilta abrikosų uogiene. Taip pat galite papuošti džiovintų bananų gabaliukais, uždėti kelis blizgučius.

Keksiukai – sparčiai populiarėjantys ir greitai paruošiami maži skanūs pyragėliai. Tai puikus kulinarinis gaminys, kuriam pagaminti nereikia išankstinio nusiteikimo ir galybės indų virtuvėje.

Dabar keksiukus galima kepti įvairiausiais būdais. Įprastai daugelis renkasi saldžius, tačiau vis dažniau, ieškant originalesnio užkandžio, šeimininkės išbando ir sotesnių – užkandžiams tinkamų receptų su sūriu, mėsa, bulvėmis ir panašiai.

Keksiukų mėgėjai apie jų paruošimą sako – mažai darbo, greitai paruošiami, o rezultatas – visuomet puikus. Todėl dažnai pastebima, kad svarbiausia – žinoti ir mokėti tiksliai paruoši tešlos pagrindą – o tuomet jau galima improvizuoti. Užtenka turėti specialią formą. Na, dar šiek reikalingų produktų šaldytuve.

Portalas lrytas.lt pateikia kelis Beatos Nicholson receptus, kurie pasaldins šaltus žiemos vakarus ir, kaip pati Beata sako, privers apsilaižyti pirštus.

Skanaus!

Vyšnių ir migdolų keksiukai

Reikės: 2 kiaušinių 120 g sviesto 200 g miltų 150 g cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 100 g maltų migdolų 200 g grietinės/arba riebaus jogurto, arba pusę per pusę Vanilės 200-250 g vyšnių

Kaip paruošti: Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi, grietine/jogurtu, kiaušiniais, vanile. Miltus, migdolus ir kepimo miltelius keletą kartų persijokite į nemažą dubenį. Skystus produktus įpilkite į sausus, greitai pamaišykite, įmeskite vyšnias, pabarstykite viršų pjaustytais migdolais ir cukrumi (jei norite) ir kepkite 190-200 C temperatūroje apie pusvalandį.

Kadangi dalį miltų čia pakeičiame migdolais – keksiukai išeis tokie šlapoki ir minkšti. Kitaip tariant – neišpasakytai skanūs.

Pusryčių ir popiečio arbatos keksiukai

Reikės: 2 kiaušinių 60-70 g sviesto 200 g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 6 šaukštai cukraus 100 ml natūralaus jogurto arba kefyro Džiovintų vyšnių sauja Razinų sauja Migdolų drožlės 1 banano

Kaip paruošti: Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Ištirpintą sviestą supilkite į kiaušinių masę. Miltus berkite į skystą masę, sumaišykite. Įdėkite vyšnias, razinas ir susmulkintą bananą. Keksiukų formoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite tešlos beveik iki pat viršaus. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite 190 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.

Bananų ir aguonų keksiukai

Reikės: 3 nedidelių bananų (apie 300 g) 2 kiaušinių 120 g cukraus 150 ml kefyro 50 g sviesto 180 g miltų 1,5 šaukštelio kepimo miltelių 3 šaukštų aguonų

Kaip paruošti: Įjunkite orkaitę, įkaitinkite iki 190 C laipsnių.

Kiaušinius, cukrų, kefyrą ir ištirpintą sviestą sumaišykite, kad pasidarytų vientisa masė. Sugnaibykite į ją bananus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir aguonomis, supilkite į šlapią masę, greitai sumaišykite. Masę sudėkite į keksiukų kepimo skardą su popierėliais ir kepkite 190 C orkaitėje 30-40 min.

Jeigu norite, kad keksiukas blizgėtų – patepkite jį šilta abrikosų uogiene. Taip pat galite papuošti džiovintų bananų gabaliukais, uždėti kelis blizgučius.

Žmonės

Televiziją laikinai palikusi B.Nicholson: „Savo jėgas iš televizijos perkeliu prie naujos knygos“

TV3 televiziją palikusi ir savo pasitraukimu laidos „Beatos virtuvė“ gerbėjus nuvylusi Beata Nicholson skuba patikinti – jos išėjimas laikinas. „Turiu susidėlioti visus taškus ant „i“, – sako ji. Nepaisant to, kad laida buvo sėkminga, žiūrovu mėgstama ir turinti aukštus reitingus, jos vedėja Beata prasitaria, kad išėjimo priežastys – asmeninės ir televizija čia nekalta.

Šeima

Kalėdų laukimas. B.Nicholson Kalėdos lėmė jos kulinarės karjerą

„Puikiai pamenu, kai mano vyras Tomas per Kalėdas padovanojo man kulinarijos kursus viename Anglijos kaime. Nuo to laiko aš labai susidomėjau maisto ruošimu ir tapau aktyvia tokių kursų lankytoja. Ir štai, dabar esu išleidusi kelias kulinarijos knygas. Negana to, vedu šaunią kulinarinę laidą“, - šypsojosi laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.

TV antena

Prieš Kalėdų karštinę B.Nicholson kviečia lėtų ir tingių pusryčių lovoje

„Žinote, pastebėjau, kad vis susiskambinu tai su viena pažįstama, tai su kita, planuojame, kad reikia susitikti, bet kaip to laiko rasti – ypač kai ant nosies gruodis ir visos jo atnešamos šventės? Juk kaip tik dabar pasipila pakvietimai į įvairiausius pasibuvimus ir, rodos, kas vonią būtų atkimšęs – kaip vanduo iš vonios beprotiškai greitai ima bėgti laikas“, – sako TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.