Gurmanų klubas

2011-10-03 18:03

Beatos receptai: pikantiška mišrainė su agurkais

TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson specialiai lrytas.lt skaitytojams pateikia savo kulinarinių šedevrų receptus. Nuo šiol bene kiekvieną dieną savo namiškius galėsite džiuginti gardžiais patiekalais.

Pikantiška mišrainė su agurkais

„Salotos ar mišrainė? Užtepas ar pagardas? Kaip gi teisingai pavadinti šitą dalyką?“, – svarsto Beata. „Esu mačiusi įvairiausių pavadinimų, nors iš tiesų, šis sūrio, kiaušinio ir majonezo derinys yra toks tirštas, kad jo šaukštais tikrai negali kabinti ir visą dubenį suvalgyti, taigi išeina beveik užtepas!“, – priduria Beata. Pasak jos, agurkas čia puikiai tinka ir iš esmės palengvina gana solidžią sūrio ir kiaušinio draugystę. Beata teigia, jog svarbu agurką nulupti ir išskobti sėklytes, kad mišrainė nebūtų pernelyg drėgna.

Ingredientai:

Kepalėlis itališkos šviesios duonos arba juodos duonos. „Rrinkitės tokią kokią turite arba tokią kokia labiau patinka, nors aš duoną truputi paskrudinu orkaitėje, kad jis būtų traškesnė, ypač jei tai itališka duona“, – sako Beata.

2 agurkai

150 g tarkuoto puskiečio fermentinio sūrio

3-4 kiaušiniai

1 didelė skiltelė česnako

Krapai

3-4 šaukštai majonezo

Agurką nulupkite, perpjaukite per pusę išskobkite sėklytes ir supjaustykite smulkiai. Kiaušinius išvirkite, bet ne pervirkite (7-8 minutes pavirę staigiai atšaldykite). Sūrį ir nuluptus kiaušinius sutarkuokite. Česnako skiltelę sutarkuokite arba sutrinkite iki košelės. Sumaišykite viską su majonezu. Tepkite ant duonos ir skanaus!

Šiuos receptus galite išvysti ir laidoje „Beatos virtuvė“, kuri rodoma kiekvieną šeštadienį 10.00 val. per TV3.

TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson specialiai lrytas.lt skaitytojams pateikia savo kulinarinių šedevrų receptus. Nuo šiol bene kiekvieną dieną savo namiškius galėsite džiuginti gardžiais patiekalais.

Pikantiška mišrainė su agurkais

„Salotos ar mišrainė? Užtepas ar pagardas? Kaip gi teisingai pavadinti šitą dalyką?“, – svarsto Beata. „Esu mačiusi įvairiausių pavadinimų, nors iš tiesų, šis sūrio, kiaušinio ir majonezo derinys yra toks tirštas, kad jo šaukštais tikrai negali kabinti ir visą dubenį suvalgyti, taigi išeina beveik užtepas!“, – priduria Beata. Pasak jos, agurkas čia puikiai tinka ir iš esmės palengvina gana solidžią sūrio ir kiaušinio draugystę. Beata teigia, jog svarbu agurką nulupti ir išskobti sėklytes, kad mišrainė nebūtų pernelyg drėgna.

Ingredientai:

Kepalėlis itališkos šviesios duonos arba juodos duonos. „Rrinkitės tokią kokią turite arba tokią kokia labiau patinka, nors aš duoną truputi paskrudinu orkaitėje, kad jis būtų traškesnė, ypač jei tai itališka duona“, – sako Beata.

2 agurkai

150 g tarkuoto puskiečio fermentinio sūrio

3-4 kiaušiniai

1 didelė skiltelė česnako

Krapai

3-4 šaukštai majonezo

Agurką nulupkite, perpjaukite per pusę išskobkite sėklytes ir supjaustykite smulkiai. Kiaušinius išvirkite, bet ne pervirkite (7-8 minutes pavirę staigiai atšaldykite). Sūrį ir nuluptus kiaušinius sutarkuokite. Česnako skiltelę sutarkuokite arba sutrinkite iki košelės. Sumaišykite viską su majonezu. Tepkite ant duonos ir skanaus!

Šiuos receptus galite išvysti ir laidoje „Beatos virtuvė“, kuri rodoma kiekvieną šeštadienį 10.00 val. per TV3.